TEMBELING

Location

Tembeling Road (Joo Chiat), Singapore

Type

Conservation Shophouse
Turning passion into a warm welcome.

Creating a space that’s truly our own, is easier said than done. For Stephanie and William, it started with the purchase of an old shophouse. The next step was to redesign the space, so as to reflect the eclectic nature of their florist-cum-gift boutique, Hiew.

Boy, were we glad to get called up.

We got to work by making sure that Hiew unique brand of creativity greets guests at the door. Hiew entrance was fitted with a large rustic door made of recycled wood. With this vintage, reclaimed look, we give the façade more character.

To help the merchandise stand out, we kept the interior simple. This meant going with a neutral palette. Cement screed was applied to the walls, while dark wood was used for the floors. The cement screed adds texture to the room, and works with the wooden flooring to reflect Stephanie’s love for nature and texture. A hand-painted silhouette of a tree sits on a wall – another tribute to Stephanie’s fondness for nature.

Next, the merchandise. We sourced black metal racks to display Hiew goods (an extensive Jellycat toy collection, as well as a series of vibrant, customised Nyonya kebaya). Fresh flowers take centre stage in this shop, beautifully complementing the cement screed walls and wooden floors. Finally, some space is set aside for a ceramic tiled island, to be used for flower arrangements and hamper-wrapping.

With everything in place, Stephanie and William were ready to warmly welcome customers into their creative enclave.

“Style is a way to say who you are without having to speak.” – Rachel Zoe

CLICK TO ENLARGE